FEYENOORD WIL BOJAN MIOVSKI VAN ABERDEEN BIJ TRANSFER SANTIAGO GIMéNEZ

Feyenoord heeft Bojan Miovski van Aberdeen op zijn verlanglijstje staan, zo melden Macedonische media. De 24-jarige spits werd eerder al in verband gebracht met een overstap binnen de Premiership naar Celtic. De Schotse topclub zou naar verluidt afgelopen winter al een miljoenenbod hebben uitgebracht voor Miovski, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij Aberdeen.

Miovski kent een uitstekend seizoen in het shirt van Aberdeen. De 22-voudig Macedonisch international was in 48 wedstrijden goed voor 24 doelpunten en 4 assists. De clubleiding van de huidige nummer negen van Schotland zou optimaal willen profiteren van de vorm van Miovski en daarom ook openstaan voor een vertrek van de aanvalsleider. Het is niet duidelijk welke vraagprijs Aberdeen hanteert.

Volgens het algoritme van FootballTransfers vertegenwoordigt Miovski een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,7 miljoen euro. Dit komt bij lange na niet in de buurt van het bedrag dat Celtic naar verluidt in januari over had voor Miovski. Volgens Schotse media waren the Bhoys bereid om vijf miljoen pond neer te leggen, omgerekend bijna zes miljoen euro. Het is nog onbekend of Celtic zich opnieuw heeft gemeld, maar trainer Brendan Rodgers heeft aangegeven een groot bewonderaar te zijn van Miovski.

Lees ook:

Feyenoord moet vrezen voor Ten Hag-scenario met Slot en sterkhouder

Miovski begon zijn profcarrière in Macedonië bij Bregnalnica Stip, waarna hij overstapte naar het grotere Rabotnicki. Hij bleef vervolgens tot 2020 actief in zijn geboorteland en speelde onder meer nog voor Makedoija en Renova, waarna hij naar MTK Boedapest vertrok. In Hongarije groeide hij uit tot Macedonisch international en speelde hij zich in de kijker bij Aberdeen, dat hem in 2022 voor 650.000 euro overnam.

2024-04-25T08:58:50Z dg43tfdfdgfd